Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΒΟΥΝΤΟΥ ΒΟΥΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΑΓΕΙΑ


Πριν ξεκινήσει καν ο ημιτελικός με την Σιένα, η μάχη της εξέδρας είχε κερδιθεί από τους φίλους του Παναθηναϊκού. Αυτό όμως που έγινε πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν το κάτι άλλο... Παλμός, φωνή και συνεχές σπρώξιμο προς την ομάδα για να ξεπεράσει το αρχικό της μούδιασμα στα πρώτα 15 λεπτά, συνέθεταν το σκηνικό της ατμόσφαιρας που δημιούργησαν οι 2.500, ίσως και πλέον, οπαδοί του “τριφυλλιού”, οι οποίοι κατέθεσαν... λαρύγγια στο Παλάου Σεν Ζόρντι.
Από την πρώτη στιγμή που μπήκαν στο κλειστό, 1,5 ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, άρχισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, δίνοντας κάποια δείγματα για το τί θα επακολουθούσε. Το «Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Μπλόνια, Παρίσι» δόνησε ουκ ολίγες φορές την ατμόσφαιρα, δείχνοντας ποιος θα είναι το αφεντικό.
Και να σκεφτεί κανείς πως οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού περίμεναν 1.800-2000 “πράσινους” στην Βαρκελώνη. Λογάριαζαν όμως χωρίς το ελληνικό δαιμόνιο και την τρέλα των οπαδών του “τριφυλλιού” να δουν τους παικταράδες του Ζοτς να περνούν στον ημιτελικό. Έτσι, στο γήπεδο βρέθηκαν 1000, ίσως και παραπάνω, έξτρα από αυτούς που είχαν υπολογίσει, οι οποίοι κατάφεραν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο να εξασφαλίσουν ένα μαγικό χαρτάκι και να λάβουν μέρος και αυτοί στην μαγική παράσταση.
Η «Θύρα 13» έδινε τον ρυθμό και οι υπόλοιποι ακολουθούσαν, δημιουργώντας μία εκπληκτική ατμόσφαιρα και βοηθώντας τον Παναθηναϊκό να ξεπεράσει το κακό του ξεκίνημα, να βρει λύσεις στο αντιαθλητικό παιχνίδι των Ιταλών και στα κλειστά... μάτια των διαιτητών και στο τέλος όλοι μαζί να τραγουδούν «βουντού, βουντού, βουντού, βουντού και πράσινη μαγεία.... Το Κύπελλο θα φέρουμε από την Ισπανία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου